fbpx

Vila Perast

Uprkos tradicionalnom eksterijeru, Vila Perast nudi moderan ambijent, gdje možete provesti jedinstven odmor, uživati u vrhunskoj hrani i zabaviti se.

Vila Perast, dio kompanije 7Hills, nalazi se u srcu Perasta, malog istorijskog mjesta u Bokokotorsom zalivu. Udaljena je 12 km od Kotora, 19,7 km od aerodroma u Tivtu, 58,7 km od dubrovačkog aerodroma i 98,7 km od aerodroma u Podgorici.

Vila Perast se nalazi u srednjovjekovnoj palati iz XV vijeka, koja je renovirana 2016. godine.

Kompanija 7Hills je u 2016. uložila sredstva u Vilu Perast i započela renoviranje.

Kada je projekat renoviranja vile Perast započet, zgrada je bila u jako lošem stanju – samo sjenka srednjovjekovne palate, ranije dio hotela Fjord (čija zgrada u Kotoru i dalje leži oronula). Plafon u sobama je bio napukao, boja se ljuštila sa zidova, a podove je prekrivao prljavi sloj betona. Električne žice su bile previše stare i istrošene, da bi se moglo osloniti na njih. Postepeno, stari slojevi boje su oljušteni i parket je uklonjen, da bi veličanstvena stara vila mogla ponovo disati.

Rezultat renoviranja je četvorospatna kuća – impozantna sa mediteranskim šarmom. U hotelu je 19 različitih soba, od kojih gotovo sve imaju pogled na more. Originalni izgled i šarm zgrade je zadržan i poboljšan sofisticiranim dizajnom enterijera. Vila je pritom zadržala izgled svojstven ostalim kućama u Perastu: slomljenu bazu. Spoljašnji zidovi su povezani isključivo tupim i oštrim uglovima, jer se vjeruje da to sprečava zle duhove da uđu u kuću.

Moderni i prijatni detalji enterijera ove vile su izrađeni od drveta i kamena. Ovo je mali hotel sa toplinom i šarmom pansiona. To je oaza mira između mora i oblaka.

U prizemlju je, najprije, veličanstven ulaz u zajednički prostor, u okviru koje je savremeno opremljena kuhinja sa modernim uređajima i trperazija u koju može stati veliki sto za ručavanje. Vila je opremljena za organizovanje svih vrsta svečanosti i ovaj sprat se lako pretvara u lijepu prostranu sobu za zabavu posvećenu umjetnosti, sa modernim ambijentom, gdje ćete provoditi nesumnjivo prijatne večeri. Otvoreno je za sve.

Ispred vile je terasa, koja je sačuvala šarm perioda u kom je prvobitno napravljena. Pogodna je za odmor sa pogledom na zaliv pod predivnom glicinijom, koja je u Crnoj Gori često nazivana “plava kiša” – biljkom puzavicom plavo-ljubičastog cvijeta, u čijem ćete hladu nesumnjivo željeti da provodite popodneva. Tik ispred terase je ponta za goste vile, tako da dan možete provesti plivajući i sunčajući se, a popodne se, izmoreni od sunca i mora, možete vratiti na terasu, što je, garantujemo, naročito uživanje.

Kako zaliv ima preko 240 sunčanih dana u godini, u većini naših soba, u kome god godišnjem dobu odlučite da nas posjetite, možete uživati u toplini ranog sunca i posmatrati svitanje.

Na drugom spratu je takođe hladovita, kamenom obložena terasa, koja je savršena za izležavanje tokom ljetnih sunčanih dana. Nekoliko koraka dalje nalazi se stepenište koje vodi do sljedećeg sprata i kasnije do krova, gdje se nalazi dva skrivena potkrovlja i vešeraj.

Vila Perast vam omogućava da osjetite mir ovog nevjerovatnog ponositog malog grada prepoznatljivog po arhitektonski savršeno izrađenim barkonim palatama. Lako ćete prepoznati njegov spokoj, tišinu i jednostavnost. Ovo je savršeno mjesto gdje vas vjetar miluje kroz prozor, a bude vas miris mora i zvuci talasa. Može vas impresionirati toliko da ćete zaboraviti na vrijeme.

Prijavljivanje

Od 14h do 18h; kasno prijavljivanje će biti naplaćeno dodatnih 20,00 €.

Odjavljivanje

Zadovoljstvo nam je da omogućimo kasno odjavljivanje, uz dodatnu naknadu od 20,00 €.

Otkazivanje rezervacije / Plaćanje unaprijed

Kranji rok za otkazivanje rezervacije bez naplate je 14 dana prije dolaska. Poslije toga, ili u slučaju nepojavljivanja, naplaćuje se ukupna cijena rezervacije.

Kućni ljubimci

Kućni ljubimci nisu dozovljeni.

Kreditne kartice koje se prihvataju

Kreditna kartica je potrebna zbog garancije rezervacije. Recepcija ima pravo da naplati ukupan iznos rezervacije u bilo kom momentu poslije isteka uslova otkazivanja. Kreditne kartice koje prihvatamo u Vili Perast: Visa, Mastercard, American Express, Diners, Maestro.

                   

Search